5 gode råd til din jobansøgning

Hurra! Du er færdige med din uddannelse! Og måske er du også færdig med at fejre det. Nu er det tid til at bruge alt det, du har lært. Derfor får du her 5 gode råd til at skrive jobansøgninger, så du kan øge dine chancer for at blive kaldt til samtale.

5-gode-raad-til-ansoegning

1. Sæt dig ind i sagerne

Det er umuligt at skrive en god ansøgning uden at læse stillingsopslaget grundigt. Brug tid på at sætte dig ind i virksomheden og dens udfordringer. På den måde kan du sikre dig, at alt det du skriver i din ansøgning er relevant i forhold til jobbet. Samtidig viser du også, at du har gjort dig umage for at målrette din ansøgning.

2. Stjæl opmærksomheden fra første sætning

For at blive inviteret til jobsamtale er det først og fremmest vigtigt, at dem, som læser din ansøgning, lægger mærke til den. Det kan måske lyde skørt, for de sidder jo og kigger på den. Men hvis du ikke fanger deres interesse fra starten af, ender læserne formentlig med kun at skimme din ansøgning. Tænk derfor over, hvordan du kan give din ansøgning en spændende indledning.

3. Hold din ansøgning kort og præcis

Nogle virksomheder modtager rigtig mange ansøgninger. Det betyder, at der sjældent er ret lang tid til at læse hver ansøgning. Derfor skal du sørge for at holde din ansøgning kort og præcis, hvis du vil være sikker på, at modtagerne har tid til at læse den. 70% af virksomhederne mener, at en ansøgning maks. må fylde én A4-side, ifølge Ballisagers rekrutteringsanalyse .

4. Giv eksempler

Som dimittend fra VIA University College ved du selvfølgelig, at praktikforløb er en rigtig god måde at få erhvervserfaring på. Heldigvis er erfaring noget, som mange arbejdsgivere lægger stor vægt på. Husk derfor, at give relevante og konkrete eksempler på, hvilke opgaver du allerede har erfaring med at løse.

5. Husk at fortælle, hvorfor du søger jobbet

Det er ikke nok for virksomheden at vide, hvad du kan. De vil også vide, hvorfor du søger netop dette job. Hvad er det, der motiverer dig ved stillingen? Og hvorfor lige i denne virksomhed? Der kan være mange omkostninger forbundet med at ansætte nye medarbejdere. Derfor skal din kommende arbejdsgiver være overbevist om, at du ønsker at være i virksomheden i lang tid, når han eller hun læser din ansøgning.

Bonustip: Bed en eller flere, du kender, om at læse din ansøgning, før du sender den afsted. Vurderer de, at den matcher stillingsopslaget? Eller kan de spotte nogle fejl, som du selv har overset?

Held og lykke i din jobjagt!

Mere inspiration

Kan du tackle konflikter? Gode forhandlingsråd til svære situationer
Gå til siden
Hvad er stress – og hvad er de første tegn på stress?
Gå til siden
5 gode råd til overgangen fra studie til fast arbejde
Artikel Gå til siden
Work-life-balance - Skab balance i dit liv
Artikel Gå til siden